A szem, mint a lélek(tan) tükre

Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: Auditorium Maximum

Előadó: Dr. Palatinus Zsolt


A vizuális információ felvételének legnyilvánvalóbb állomása a szem. Ébrenlétünk alatt szemünk folyamatosan pásztáz, rebben, követ, fókuszál, igazodik, keres - egyszóval rendkívül bonyolult mozgásokat végez. Ezeket a mozgásokat manapság elég részletesen tudjuk vizsgálni és csupa érdekes dolgot látunk. A szemmozgások árulkodnak egy egész sor kognitív folyamatról. A mozgás finom mintázatai elárulják például, hogy megértettük-e azt, amit olvastunk, vagy láttunk. Bevonódtunk-e egy játékba, művészeti élménybe, vagy éppen a tananyag feldolgozásába. Egyetértünk-e azzal, akit hallgatunk, megbízunk-e benne? Az előadáson kiderül, hogy miként lehet a szemmozgásokat használni a jövőben és demonstráljuk is egy ilyen mérőeszköz működését.


Mely szak(ok)hoz kapcsolódik az óra?

pszichológia BA


Tudj meg többet az órát szervező tanszékről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.