Szabad bölcsészet - filozófia, etika, művészettörténet szakirány BA, etikatanár

Ilyet én is tudok! – avagy a (kortárs) művészet nem is olyan egyszerű

 

Időpont: 10:30 – 10:50

Terem: 3. terem

Előadó: Gimesy Péter

 

Az előadásomban szeretném felidézni és a hallgatósághoz közelebb hozni a művészet történetének néhány érdekes és kevésbé ismert pillanatát. Ezenkívül a sokszor lenézett és félreértett kortárs művészet is szóba kerül majd.

 

 

„Isten meghalt” (Nietzsche). „Nietzsche meghalt” (Isten).

 

Időpont: 11:00 – 11:20

Terem: 3. terem

Előadó: Dr. Lamár Erzsébet

 

Az előadás témája Friedrich Nietzsche felfogása az igazságról, melynek segítségével a német filozófus a nyugati gondolkodás egyik legjelentősebb szemléletváltását alapozta meg. A következő kérdéseket járjuk körül: Milyen az igazság természete? Létezik-e egy Igazság, és ha nem, hogyan lehetséges a megismerés?

 

 

Élhetünk-e igazságos életet egy igazságtalan világban?

 

Időpont: 11:30 – 11:50

Terem: 3. terem

Előadó: Pavlovits Tamás

 

Az etikai és politikai gondolkodás talán legfontosabb kérdése az, hogy mi az igazságosság? Platón szerint igazságos életet csak igazságos közösségben lehet élni. Az előadáson arra keresem a választ, hogy miként függ össze az igazságos, azaz etikus élet az igazságos politikai berendezkedéssel, az igazságos társadalommal.

 

 

Toalett és izmusok. Barokk dámák, budoárok. Tisztálkodás a klasszikus és modern művészetben

 

Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: 3. terem

Előadó: Szabó Fruzsina Luca és Harangi Márta Gréta (hallgatók)

 

A Múzeumok őszi éjszakájára készült higéniatörténeti kiállításokhoz kapcsolódó ismeretetterjesztő előadások. Az előadásoka a művészet és az egészség kapcsolatáról szólnak. Az előadásokat BA-s egyetemista hallgatók tartják.



Tudj meg többet a szervezőről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.