Pedagógia BA

Pedagógusszerepek a Roxfortban

 

Időpont: 10:30 – 10:50

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Bónus Lilla

 

A foglalkozás során a résztvevők megismerkednek a pedagógusszerep fogalmával, majd elmélyítjük a fogalmat a pedagógusokra vonatkozó szerepkörökkel, szerepelvárásokkal. Végül Horváth László: Harry Potter és a roxforti pedagógusok könyvfejezet segítségével áttekintjük a roxforti varázslóvilág pedagógusszerepeit.

 

 

Gamifikáció – játékelemek a tanulás szolgálatában

 

Időpont: 11:00 – 11:20

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Dancs Katinka

 

A foglalkozás röviden összefoglalja a gamifikáció fogalmát, pedagógiai alkalmazásának céljait. A gamifikált rendszerek építőkövei a játékelemek. Az előadás mobiljátékokból és számítógépes játékokból vett példák segítségével ismerteti a leggyakrabban alkalmazott játékelemeket.

 

 

Kommunikáció – konfliktuskezelés

 

Időpont: 11:30 – 11:50

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Gál Zita

 

Az előadás összefoglalja a kommunikáció alapjait, jelentőségét a pedagógiai munkában. A foglalkozás során olyan rövid játékokat is kipróbálunk, amelyek bemutatnak érdekes kommunikációs helyzeteket, az információk torzulását, ezek szerepét a konfliktusok kialakulásában és megoldásában.

 

 

Az értelem kiművelése - a gondolkodás fejlesztése az iskolában

 

Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Pásztor Attila

 

A foglalkozás átfogó képet ad a gondolkodási képességek fejlesztésének pedagógiai-pszichológiai vonatkozásairól, a tantárgyi tudás és a képességek viszonyáról. A résztvevők egy demonstráció során saját élményt szerezhetnek az értelmi képességek iskolai kontextusban történő fejlesztéséről.



Tudj meg többet a szervezőről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.