Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!

Canada

Fordítói verseny


Szíves figyelmükbe ajánlom a következő felhívást!


A Magyar Kanadisták Egyesülete, a Magyar Műfordítók Egyesületével, Kanada magyarországi Nagykövetségével, a Budapesti Francia Intézettel, az Egyetemközi Francia Központtal és a Franciatanárok Magyarországi Egyesületével karöltve műfordítói pályázatot hirdet középiskolások, egyetemi hallgatók, illetve 15 és 35 év közötti fiatalok részére.


A pályázat célja, hogy népszerűsítse Kanadát, a nyelvi és kulturális sokszínűséget, az angol nyelv közvetítő szerepe mellett a frankofóniát, és láthatóvá tegye a műfordítást.

A pályázók műfajtól és korszaktól függetlenül francia nyelvű kanadai irodalmi prózai szövegek magyar nyelvű fordításával pályázhatnak. A pályamunkák terjedelme ne legyen kevesebb 10 000 leütésnél és ne haladja meg a 20 000 leütést. Egy pályázó akár több fordítással is pályázhat, illetve társfordításban készített pályaműveket is elfogadunk.

A pályázat beadásának határideje: 2020. január 10. A pályamunkákat a meghirdető szervezetek és intézmények tagjaiból, valamint neves műfordítókból álló zsűri értékeli.


A pályázati eredmények kihirdetésére, illetve a díjkiosztó ünnepségre 2020 márciusában, a frankofón ünnep során Kanada magyarországi Nagykövetsége által szervezett rendezvényen kerül sor.


A pályamunkákat az alábbi e-mailcímre várják a szervezők: traduction.francophonie@gmail.com