bsze_2018tavasz

Bölcsész Szabadegyetem 2018 tavasz


2018 tavaszán is várjuk mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Mi is így gondoljuk, ezért szeretnénk minél szorosabbra fűzni az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar felsőoktatási intézmény, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara és Szeged–Szeged környéke kapcsolatát, közelebb hozni egymáshoz az egyetemi és a nem egyetemi polgárokat.


Ennek érdekében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet – mint a jelentkezésekből, visszajelzésekből kiderült, a szegediek megelégedésére. A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek föl idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok – sem az előképzettség, sem az életkor nem akadálya annak, hogy valaki beiratkozzon az őt érdeklő kurzusokra, és együtt tanuljon az egyetemistákkal.


 


A 2017–2018-as tanév tavaszi félévében ismét változatos lesz a kínálat: az irodalom, a nyelvészet, a művészettörténet , a filozófia, a történelem és a néprajz területéről vehetnek föl kurzusokat az érdeklődők.


Várjuk az érdeklődőket – találkozzunk februárban!
További információk:

A 2018-as tavaszi félév első tanítási napja: 2018. február 5. (hétfő)

A kurzusokra 2018. február 18-ig lehet jelentkezni.

Az órák kizárólag a tandíj befizetését követően látogathatók.


 


A kurzuskínálati lista:

Történelem, ókortól a napjainkig

Irodalom, nyelvészet, információs társadalom

Filozófia, művészettörténet, művelődéstörténet, vallástudomány és néprajzA szemeszter kurzuskínálatának listája letölthető PDF-ben is.

Órarend 2017/2018 tavaszi félévJelentkezés:


Jelentkezni inyomtatott és online formában lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével és online megküldésével az alábbi e-mail címre: btkpr@arts.u-szeged.hu

Jelentkezési lap letöltése

Jelentkezési határidő: 2018. február 18.


A jelentkezés díja:

max. 2 kurzus esetén 8.000 Ft. / félév

max 5 kurzus esetén 15.000 Ft. / félév

5 kurzus felett 20.000 Ft./félévTovábbi információ a jelentkezésről:

Henn Zsófiától, SZTE BTK Tanulmányi Osztály (Szeged, 6722, Egyetem u. 2. II. em.) e-mail: zsofihenn@arts.u-szeged.hu, tel.: 0662/544-363

vagy

Biber Evelin, PR referenstől az alábbi elérhetőségen: btkpr@arts.u-szeged.hu, vagy telefonon: 0662/544-244

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.