konyves3

Bölcsész Szabadegyetem 2017 ősz


Indul a Bölcsész Szabadegyetem új szemesztere!


2017 őszén is várjuk mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Mi is így gondoljuk, ezért szeretnénk minél szorosabbra fűzni az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar felsőoktatási intézmény, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara és Szeged–Szeged környéke kapcsolatát, közelebb hozni egymáshoz az egyetemi és a nem egyetemi polgárokat.


Ennek érdekében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet – mint a jelentkezésekből, visszajelzésekből kiderült, a szegediek megelégedésére. A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek föl idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok – sem az előképzettség, sem az életkor nem akadálya annak, hogy valaki beíratkozzon az őt érdeklő kurzusokra, és együtt tanuljon az egyetemistákkal.


A 2017–2018-as tanév őszi félévében minden eddiginél nagyobb kínálatból választhatnak a leendő szabadegyetem-hallgatók. A szeptemberben kezdődő szemeszter az irodalom, a filozófia, a művészettörténet, a régészet, a történelem, a vallástudomány, a nyelvészet és a néprajz területéről vehetnek föl kurzusokat az érdeklődők. Most először idegen nyelvű előadások is szerepelnek a kínálatban, így a művelődni vágyók akár idegennyelv-tudásukat is fejleszthetik a kurzusok látogatásával.


Várjuk az érdeklődőket – találkozzunk szeptemberben!


Kurzuskínálati lista letöltése

Szórólap

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Két helyszínen több, mint hetven programmal vár Titeket az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szeptember 30-án, a Kutatók éjszakáján!